Tiitiäisen metsä"Satu on kuin metsä: kuka sinne menee ja sen poluilla vaeltaa, tulee itseään vastaan eikä palaa samana takaisin."

Suomen rakastetuin runoilija Kirsi Kunnas on yli seitsemänkymmentävuotisen uransa aikana tutustuttanut useat sukupolvet runoon sekä taiteena että ilmaisuvoimaisena leikkinä. Syksyllä 2020 ilmestynyt Tiitiäisen metsä -kirja on huomion- ja rakkaudenosoitus suomalaiselle metsälle. Sen runoissa vuodenajat ja aika-avaruus kohtaavat sekä ihmisen aistikokemuksen että satujen ulottuvuuden. Kunnaksen runoissa tutustutaan paitsi metsän eläinten elämään myös keijuihin, peikkoihin ja muihin sadun olentoihin, jotka elävät meidän mielikuvituksessamme.

Luonnonperintösäätiö ja WSOY perustivat syksyllä 2020 kirjailija Kirsi Kunnaksen kunniaksi Ylöjärvelle Tiitiäisen metsä -nimisen suojelualueen, joka suojellaan pysyvästä ja joka jää suojelualueena perinnöksi tuleville sukupolville. Tiitiäisen metsään voi edelleen lahjoittaa ja keräys jatkuu toistaiseksi. WSOY sijoittaa 1€ jokaisesta myydystä Tiitiäisen metsä -kirjasta ikimetsään.

Lue tiedote Tiitiäisen metsästäKirsi Kunnas syntyi Helsingissä vuonna 1924. Hänen ensimmäinen runoteoksensa ilmestyi vuonna 1947, lapsille hän ryhtyi kirjoittamaan 1950-luvulla. Tiitiäisen metsä sisältää 42 runoa yli 60 vuoden ajalta mm. kokoelmista Tiitiäisen satupuu (1956), Puupuu ja käpypoika (1972), Kuun kuva meissä (1980) Tiitiäisen pippurimylly (1991) ja Tiitiäisen tuluskukkaro (2000). Kirjan viehättävän, eloisan tunnelmallisen kuvituksen on tehnyt Silja-Maria Wihersaari (s.1988).

(Kuva: Jyrki Luukkonen)
Osallistu Tiitiäisen metsä -keräykseen Luonnonperintösäätiön verkkokaupassa!

Voit osallistua Tiitiäisen metsä -kampanjaan myös lahjoittamalla valitsemasi summan Luonnonperintösäätiön keräystilille. Toimi seuraavasti:
- Kirjoita saajaksi Luonnonperintösäätiö
- Siirrä summa lahjoitustilille FI78 5494 0950 0224 93
- Valitse lahjoitussumma
- Käytä viitenumeroa 202002

Keräys on voimassa toistaiseksi.