Luonnonperintösäätiö ostaa lahjoitusvaroin luonnonalueita ja rauhoittaa ne pysyvästi.


Tarjoamme ainoana valtakunnallisena tahona suoran kanavan luonnonsuojeluun.
Kaikki lahjoitukset käytetään alueiden ostoon, suojeluprosessiin ja syntyneiden luonnonsuojelualueiden vaalimiseen.

 

Luonnonperintösäätiö Suojelualueet Kotisalo Liperi
8.4.2021 | Mediatiedotteet

Luonnonperintösäätiö osti suojeluun metsäalueen Pohjois-Karjalan Liperistä. Alue sijaitsee noin kahdenkymmenen kilometrin päässä Joensuusta. Metsä on lähes kokonaan runsaspuustoista, vanhaa männikköä puolukka- ja mustikkatyypin kangasmaalla.

Luonnonperintösäätiö Suojelualueet Törngren
16.3.2021 | Mediatiedotteet

Luonnonystävä Kaj Törngren jätti Luonnonperintösäätiölle perintönä suurimman osan omaisuudestaan, johon kuului Sipoossa sijaitseva tila metsineen ja peltoineen. Arvokkaan perinnön kautta saadaan suojeluun kolme metsäkappaletta, joiden nimiksi tulee Törngrens skog, Fågelskog ja Lillskogen.

8.3.2021 |

Luonnonperintösäätiön tiimiin haetaan nyt uudeksi jäseneksi varainhankintapäällikköä. Olisitko se sinä? Katso lisätietoja!

Kynnepää Suojelualue Luonnonperintösäätiö
2.3.2021 | Mediatiedotteet

Lohjan Askolan kylästä on ostettu ja suojeltu puolentoista hehtaarin laajuinen metsäkiinteistö, jonka nimi on Kynnepää.

Suojelualue Tapiola Luonnonperintösäätiö
23.2.2021 | Mediatiedotteet

Luonnonperintösäätiön omistama Tapiolan suojelualue Porin Noormarkussa laajeni huomattavasti, kun säätiö osti alueen pohjoispuolelta 44 hehtaarin lisäosan. Suojelualueen koko on nyt yhteensä lähes seitsemänkymmentä hehtaaria.

23.2.2021 | Mediatiedotteet

Luonnonperintösäätiö sai arvokkaan testamenttilahjoituksen Vieremältä Pohjois-Savosta. Viime vuoden keväällä kuollut Veikko Savolainen jätti Luonnonperintösäätiölle perintönä saamansa ison metsätilan suojeltavaksi.

Markku Aho muistokeräys
19.2.2021 |

Enolainen luonnonystävä ja Kohtuusliikkeen aktiivi Markku Aho kuoli 27.12.2019. Hänen muistokseen on avattu Luonnonperintösäätiön kautta keräys, jonka tavoitteena on perustaa hänelle omistettu muistometsä Pohjois-Karjalaan.

Luonnonperintösäätiö Järvenranta Luonnonsuojelualue
16.2.2021 | Mediatiedotteet

Taivassalosta on ostettu ja suojeltu noin kahdeksan hehtaarin Järvenranta-niminen metsäalue, joka sijaitsee maamme monimuotoisimmalla kasvillisuusvyöhykkeellä lounaisimmassa Suomessa.

Luonnonperintösäätiö Karjaranta Luonnonsuojelualue
11.2.2021 | Mediatiedotteet

Luonnonperintösäätiö on äskettäin saanut lahjaksi kolme palstaa Ounasjoen varrelta Kittilän kunnasta. Palstoista kaksi sijaitsee mielenkiintoisella Karjarannan alueella aivan Kittilän kirkonkylän vieressä.

9.2.2021 | Mediatiedotteet

Alkuvuosi on ollut Luonnonperintösäätiölle ennätyksellinen: pelkästään tammikuussa on saatu suojeluun kuusi uutta aluetta ja tekeillä on useita suojelullisesti tärkeitä kauppoja. Yksityisten lahjoitusten määrä on kasvussa, ja uutena asiana toiset säätiöt ovat lähteneet tukemaan Luonnonperintösäätiötä sen tärkeässä suojelutyössä.

Sivut