Kirjat

Otsikko:
Metsänsydämiä
25,00 €

Metsänsydämiä
Uusi painos saatavilla

Anneli Jussila - Juha Ilkka, pehmeäkant. 96 s. ISBN 978-952-7176-36-8
Sanasato 2017


25 € + postikulut

Kirjan t​ekstit on kirjoittanut ​Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Anneli Jussila ja ​kuvittanut ​graafinen suunnittelija Juha Ilkka​, joka on myös taittanut kirjan​.

Kirjasta sanottua:
"Tämä pieni kirja on mykistävän kaunis kuvan ja sanan liitto. Runollisen proosan ja herkkien kuvien keinoin avataan väyliä luonnon loputtomaan ihmeellisyyteen, siihen, minne yhä harvempi enää pääsee. Jussila on kuunnellut herkin korvin ja Ilkka nähnyt valppain silmin, kuinka ”talvi tunnustelee maisemaa” ennen kuin se saa pitävän otteen, kuinka haikara lentää ohi ”kuperin siiveniskuin”, kuinka kaunis on nuoren viirupöllön sulka.

Kirja antaa lohtua metsien tilaa surevalle. Metsät ovat ”valtakunta ilman valtaa”, mutta jossakin piileksii yhä kauneutta ja monenmuotoista elämää. Kuvat näyttävät kasvien ja eläinten eri vaiheita, sanat kertovat puiden, noidanlukkojen, suovillan ikiaikaista tarinaa. Suosikkikuvassani rautiainen ja talitiainen ovat kuin kaksi touhukasta torimatamia rientämässä askareisiinsa. Toivottavasti ehtivät!"

Maijaliisa Mattila
Arvio julkaistu Suomen Luonnossa 9/2018Metsänsydämiä-kirjan ​tuotolla tuetaan Luonnonperintösäätiön suojelutyötä.
Lisätietoja puh. 044 302 5773 (ma-pe klo 11-15).

Turvapaikkoja elämälle

Anneli Jussila (toim.), kovakant., 207 s. ISBN 978-952-93-5405-4.
2. painos 2016

NYT: 35 eur + postikulut

Luonnonperintösäätiön 20-vuotisjuhlakirja esittelee 15 aluetta kuvin, kartoin ja monipuolisin tekstein. Mukana on artikkeleita kirjoittajilta, joista useimmat ovat toimineet tai toimivat yhä säätiön hallituksessa.

Säätiön perustaja Pentti Linkola kertoo koskettavasti, miten metsästä tuli uhanalainen. Linkolan ohella omasta säätiöhistoriastaan kertovat luonnontieteilijä Anto Leikola sekä kirjailija Anni Kytömäki. Toiminnanjohtaja Anneli Jussila puolestaan kirjoittaa suojelun merkityksestä hiisiperinteen ja silleen jättämisen kautta. Sijansa teoksessa ovat saaneet myös lahjoittajat.

Kirjan piirroksista vastaa graafikko Juha Ilkka. Luontokuvia on muun muassa Mauri Leivolta ja Risto Sausolta.

Kirjan tuotto käytetään uusien suojelualueiden hankintaan.

Osta omasi!

Verkkomaksujen toimitusehdot.

Voit tilata kirjan myös sähköpostitse info@luonnonperintosaatio.fi tai arkisin klo 11-15 puhelimitse 044 302 5773.